23948sdkhjf

Premiär: Ny mässa för vägarbetare

Trafik och säkerhet i fokus när nya mässan På väg arrangeras.
Den 7-8 mars på Elmia i Jönköping arrangeras för första gången nya mässan På väg. Under två dagar möts leverantörer, inköpsansvariga, branschföreträdare, utbildningsansvariga och alla som arbetar ute på vägarna för att ta del av nya produkter och tjänster.

Extra fokus ligger på trafiksäkerhet. Bland annat kommer arrangören att bygga upp Barriärtorget – en särskild plats på mässan för att visa upp olika temporära skyddsanordningar, hur de fungerar, olika mått och hur de ser ut uppställda i realistisk miljö.

– Jag tror att besökarna kommer tycka att det både är bra och nyttigt att se och jämföra barriärerna på ett enkelt och informativt sätt, säger Marit Österberg, säljare och utbildare på Saferoad Traffic AB och ansvarig för Barriärtorget.

Under dagarna arrangeras också flera seminarier med senaste nytt kring forskning och utredning om olyckor vid vägarbeten och arbete i trafik. Det blir bland annat genomgång och analys från beställare och utförare om hur det första året med SIK har fungerat, Trafikverkets krav på certifiering för entreprenörer vid kontraktsskrivning, som infördes 2015.

– Seminarierna behandlar högaktuella ämnen med, i flera fall, helt nya rön. Det kommer att finnas något av intresse för alla, säger Göran Fredriksson, företrädare för SBSV, Sveriges Branschförening för Säkrare Vägarbetsplatser, och ansvarig för seminarieprogrammet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.145