23948sdkhjf

Stor brist på byggare i Stockholm

Huvudstadens företag har svårt att hitta rätt arbetskraft, enligt ny rapport.
Stockholms Handelskammare konstaterar i en ny rapport att konjunkturen i Stockholms län är starkare än normalt. Men Stockholmsekonomin hålls dock tillbaka av den högsta arbetskraftsbristen på åtta år och särskilt drabbad är byggbranschen, enligt handelskammaren.

– Företagen i Stockholm fortsätter att anställa och hushållen är optimistiska. Byggbranschen och delar av tjänstenäringen utvecklas väl. Stockholmsekonomins akilleshäl är arbetskraftsbristen som är den högsta på hela åtta år. Inte minst bygg- och IT-företag i Stockholm har stora problem att hitta rätt arbetskraft, säger Andreas Hatzigeorgiou, chefekonom på Stockholms Handelskammare.

Den ekonomiska aktiviteten i kombination med befolkningsökningen gör att huvudstadsregionens behov är stora, konstaterar Andreas Hatzigeorgiou.

– Vi måste investera mer i fler bostäder och bygga östlig förbindelse samt påbörja planering av nya tunnelbaneprojekt. Kompetensförsörjningen måste säkras genom bättre möjligheter att locka talanger till regionen, vilket kan uppnås genom att förenkla för arbetskraftsinvandring, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08