23948sdkhjf

Flygfotoavtal ska förenkla huvudstadens byggplanering

Storstockholm har upphandlat nya ramavtal.
Kommunförbundet Stockholms Läns Geodataråd har tillsammans med länets 26 kommuner upphandlat nya ramavtal avseende flygfotografering, flygburen laserskanning och fotogrammetrisk kartering för Stockholms län. Det berättar förbundet i ett pressmeddelande.

Flygfoton är en av grundförutsättningarna för att kommunerna ska kunna planera för vägar, bostäder, parker, friluftsliv och näringsverksamheter.

"Storstockholms kommuner bygger nu i samma takt som under miljonprogrammets dagar och landskapet förändras i allt snabbare takt. Därför är flygfotografering viktigt, eftersom det dokumenterar hur en kommuns yta förändras i ett historiskt perspektiv", skriver förbundet.

Cowi vann upphandlingen av ramavtalet gällande flygfotografering och laserskanning. För ramavtal av fotogrammetrisk kartering gäller att samtliga anbud från Sweco Civil, Cowi och Terratec antagits.

Ramavtalen löper två år, med möjlighet till förlängning ytterligare två år och tillgodoser kommunernas behov av flygbildsproduktion på årsbasis.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062