23948sdkhjf

Grävmaskinister fann hemlig bunker

Markarbetet blev till rejäl överraskning.
Det är tidningen Byggarbetaren som rapporterar om grävmaskinisterna som i samband med markarbetet inför bygget av kvarteret Husaren i Örebro stötte på något högst oväntat.

– Vi skulle schakta bort cirka fyra meter jord ner till berggrund. Då stötte vi på ett plåtlock. När vi fortsatte att gräva runt omkring stötte vi på betong. När grävmaskinerna fortsatte från andra hållet var där också betong. När vi schaktat bort jorden såg vi att det var ett 60 kvadratmeter stort betongrum, och plåtlocket var själva luftintaget till utrymmet, berättar platschefen Robert Krohn, på NA Bygg, för tidningen.

Betongkonstruktionen visade sig ha en trappa, men då utrymmet blivit vattenfyllt gick det inte att undersöka. Platschefen och hans kollegor blev minst sagt förvånade, då utrymmet inte fanns på några ritningar.

Men att ingen kände till rummet har sin naturliga förklaring, skriver Byggnadsarbetaren. Anläggningen tillhörde nämligen Fortifikationsverket och var hemlig. Bunkern ska under åren ha använts som en sambandscentral för militärväxel, innan man 1967 fattade beslut om att riva anläggningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062