23948sdkhjf

Nyköpings största industriområde anläggs

NCC bygger vägar, vatten och avlopp för nya företag och industrier i Nyköping.
På det cirka 40 hektar stora området intill E4:an bygger NCC Construction bland annat 1,7 kilometer väg. Det blir det största industriområdet i Nyköping när det är klart. Uppdragsgivare är Nyköpings kommun och ordern är värd 25,5 miljoner svenska kronor. Hemgården ligger i Nyköpings västra del. Området kommer att ligga väster om E4:an och består idag av fält och åkermark.
– Utöver vägarna i det nya området bygger vi även en väg med cirkulationsplats till på- och avfarten till motorvägen. Den ökar tillgängligheten och leder bort trafik från angränsande områden, säger Stefan Urby, platschef, NCC Construction, region Stockholm, Mälardalen.

Start i januari
Uppdraget omfattar 1,7 kilometer väg till och i området samt vatten och avlopp. Dessutom bygger NCC en pumpstation för dagvatten.
– Det är ännu inte fastställt vilka typer av verksamheter som kommer kunna etablera sig här, men syftet med en utbyggnad för fler företag är att det ska bidra till kommunens tillväxt, säger Karl-Gunnar Andersson, projektledare på Nyköpings kommun. Arbetet som startar i januari 2011 beräknas vara klart i oktober 2011. De sysselsätter omkring fem personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063