23948sdkhjf

Cranab vill bli storkoncern

Cranab drar på stort, ytterligare ett helägt dotterbolag och flera nya delägare ska göra företaget till en koncern för hela den skogstekniska kedjan – från markberedning till slutavverkning.


Cranab växer, krantillverkaren, som så sent som för en dryg månad sedan tog över ägarskapet i skogsmaskinstillverkaren Vimek , meddelade den 2 december att man genomför en strukturaffär som bland annat innebär att skogsmaskinstillverkaren Bracke Forest AB blir ett helägt dotterbolag i Cranab och att italienska lastbilskrantillverkaren Fassi går in som minioritetsägare i Cranab.

Andra delar av affären innebär att Mittkapital, Ekonord och Inlandsinnovation går in med ägarkapital i Cranab. Majoriteten av ägandet i företaget kvarstår dock hos vd Fredrik Jonsson och styrelseordförande Hans Eliasson.

Enligt Cranab innebär strukturaffären att företaget, via sina dotterbolag, växer, 150 anställda blir 200 och omsättningen på 250 miljoner ökar till 350 miljoner. Tanken är att Vindelnföretaget ska bli en ”internationellt konkurrenskraftig företagsgrupp, med skogsteknikutbud inom hela kedjan från markberedning till slutavverkning”.

– Genom affären tar vi ett mer samlat grepp kring ett breddat teknikerbjudande till skogsbruket och som genomsyras av en ökad efterfrågan på miljöhänsyn. Det känns fantastiskt att ha en världsledande grupp skogsteknikföretag som tillsammans skapar nya möjligheter för respektive affärsområde och företag, säger Fredrik Jonsson, vd för Cranab AB i ett pressmeddelande.

– Vi ser skogen som en viktig framtidsbransch och att få komma med som delägare i denna intressanta skogstekniska koncern är mycket värdefullt för oss, säger Giovanni Fassi, koncernchef för Fassi-gruppen, i samma pressmeddelande.

Fotnot : Leveranstidningen Entreprenad har tidigare skrivit om Cranabs köp av Vimek här (klicka på länken) , vi har också skrivit om Cranabs historia här (klicka på länken).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062