23948sdkhjf

Återförsäljarnät täcker södra Sverige för JCB

JCB kommer i fortsättningen att jobba direkt med ett flertal återförsäljare i den södra halvan av Sverige sedan samarbetet med Söderberg & Haak avslutades vid årsskiftet.


De nya återförsäljarna har redan flera års erfarenhet och kunskaper om arbete med försäljning och kampanjer för JCB-maskiner under det förra distributionsavtalet. Därför kommer denna övergång att gå smidigt för kunderna, säger Steve Smith, försäljningsdirektör för JCB med ansvar för Europa.

Fem återförsäljare täcker sedan 1 januari 2016 de viktigaste områdena i Sveriges södra och mellersta delar, fyra av dem med avseende på både entreprenad- och lantbruksmaskiner:

Traktor Nord täcker området i och kring Stockholm;

Agroma NV ansvarar för Skåne;

Axima täcker Västra Götaland och Jönköpings län;

Maskin Väst ansvarar för Värmland.

Den femte är Häggbergs som säljer lantbruksmaskiner i Östergötland.

De nya återförsäljarna täcker ett område där JCB uppskattar marknaden till ungefär 1 500 maskiner om året. Genom att utse två svenskar till posterna som regionala försäljnings- och servicechefer hoppas företaget att kunna öka sin marknadsandel i de delar av landet som berörs av den nya organisationen.

– Sverige har alltid varit en mycket viktig marknad för JCB, och vi har gjort goda framsteg när det gäller att utveckla JCB:s verksamhet här. Nu är det dags att påbörja nästa tillväxtfas. Tack vare våra nya återförsäljare kommer vi mycket närmare våra kunder i södra Sverige och kan skaffa oss en större marknadsandel. 2016 är ett spännande år för oss eftersom vi lanserar många nya maskiner, säger Steve Smith.

JCB:s distribution i norra Sverige påverkas inte av dessa förändringar. Ansvaret för Norrland ligger liksom tidigare hos GT Center.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063