23948sdkhjf

Swecon servar specialbyggda snömaskiner

De specialbyggda snöröjningsmaskinerna på landets större flygplatser har mycket att göra för närvarande, de måste vara redo för action jämt och nu tar Swecon Anläggning över supporten för de ombyggda Volvodumprarna.

Snöröjningen på flera svenska flygplatser utförs med ombyggda dumprar, något vi skrev om redan 2014 (länk).


Det är Aebi Schmidt Sweden som för ungefär tio år sedan inledde ett samarbete med Swedavia, som ansvarar för landets tio största flygplatser, företaget tog fram en lösning som bygger på en A25 Volvodumper, ett ekipage där den främre snöplogen styr undan snön, en borstvals i stål river upp is och packad snö och en fläkt blåser bort eventuell kvarstående snö på start- och landningsbanor.


Snöröjningsmaskinen fick namnet Towed Jet Sweeper och i dag finns cirka 60 exemplar ute på Swedavias flygplatser, maskinen finns även på vissa kommunala flygplatser. Ytterligare tio maskiner ska levereras under de kommande två åren.


Det är viktigt att snöröjningen fungerar prickfritt på en flygplats och enligt avtalet med Swedavia krävs högst åtta timmars inställelsetid vid service eller underhåll.


Vår egen organisation består av fem servicetekniker. Vi hade att välja mellan att kraftigt bygga ut vår egen kapacitet eller inleda ett samarbete med en servicepartner, säger Jörgen Gustavsson på Aebi Schmidt Sweden, i ett pressmeddelande.


Företaget har nu valt Swecon som servicepartner, enligt ett pressmeddelande kommer Swecon att ta över all service på Towed Jet Sweeper, minst två service tekniker på totalt 21 Sweconanläggningar har utbildats och enligt Aebi Schmidt Sweden, som är en del av ASH-koncernen där bland annat Broddway ingår, kan det hända att samarbetet med Swecon kommer att fördjupas ytterligare.


– Den här var en tydlig win-winlösning. Det är möjligt att vi kan hitta liknande lösningar i framtiden, säger han i ett pressmeddelande.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062