23948sdkhjf

Tellefsdal i schweizisk ägo

Norska Tellefsdal är sedan årsskiftet helägt av Aebi Schmidt-koncernen med bas i Schweiz som därmed stärker sin ställning avsevärt som leverantör av utrustning för vinterväghållning.
När schweiziska Aebi och tyska Schmidt slog sina påsar ihop 2007 skapades en gigant som leverantör av utrustning för exempelvis väghållning sommar- och vintertid, flygplatsunderhåll, grönyteskötsel och jordbruk. Primärt bedrivs försäljningen i Europa, men ett nät av ungefär 100 auktoriserade representanter ska se till att intresserade kunder enkelt kan komma i kontakt med företaget i samtliga länder som bedöms vara intressanta.

Koncernen har redan tidigare tillverkat snöplogar med varumärket Schmidt, men valde att stärka vinterprofilen ytterligare 2013 då man gick in och köpte halvparten av Tellefsdal. Nu fullföljs alltså köpet i och med att även resterande del av bolaget förvärvas.

Tanken är att produktionen ska fortsätta i Sundebru med befintlig personal och företagsledning. Däremot integreras försäljning och eftermarknadsarbetet med ett nystartat norskt säljbolag.

I en gemensam kommentar uttrycker företagsledningen i Tellefsdal både glädje och optimism över de ändrade ägarförhållandena. Bland annat betonas att företaget nu med hjälp av finansiellt stöd från ASH Group kan utveckla och befästa sin ställning på den norska marknaden.

Tillsammans med Schmidts övriga vinterprogram kan vi nu erbjuda våra kunder ett komplett program för vinterväghållning. Samtidigt stärks Tellefsdal som ett av de starka regionala varumärkena i ASH-gruppen, skriver företagsledningen bland annat.

Samtidigt slår ledningen fast att företaget med fokus på ”snökompetens” även i fortsättningen ska utveckla och tillverka plogarna i Sundebru.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094