23948sdkhjf

Trelleborg breddar däckverksamhet

Trelleborg fortsätter att bygga ut sin verksamhet inom tunga däck. I våras förvärvades tjeckiska CGS Holding där Mitas med sina däck för lantbruks- och entreprenadmaskiner väger tungt. Det senaste förvärvet är ITWS, en brittisk distributör av solida däck för tyngre fordon.


Vi förvärvar i och med ITWS Europas ledande distributör av stora solida däck, med både ett attraktivt distributionsnät och attraktiv kundbas. Förvärvet ger oss möjlighet att utöka vårt utbud av däck till entreprenadindustrierna i Europa, men vi kommer också att kunna påskynda och förstärka vår position som leverantör av solida däck i Mellanöstern och Afrika, säger Maurizio Vischi, affärsområdeschef för Trelleborg Wheel Systems.

International Tyre and Wheel Solutions, ITWS, är en brittisk distributör av stora solida däck till bland annat avfalls-, återvinnings- och rivningsföretag. Huvudkontoret finns i Lowton i England och försäljningen förra året anges till motsvarande 40 miljoner kronor.

Förvärvet, som konsoliderades 1 september, är det andra på kort tid som syftar till att stärka Trelleborgs ställning inom prioriterade marknadssegment.

I våras förvärvades tjeckiska CGS Holding som omfattar bolagen Mitas, Rubena och Savatech. Mitas svarar för cirka två tredjedelar av den totala försäljningen med sitt breda utbud av produkter i mellansegmentet för specialdäck med en särskilt stark position inom lantbruksdäck. Rubenas och Savatechs erbjuder mer nischade produkter inom specialutvecklade polymerlösningar såsom bland annat tätningar, tätningsprofiler, specialutvecklade formgodskomponenter, tryckdukar och andra produkter inom området belagda vävar.

– Förvärvet innebär att Trelleborg i det närmaste fördubblar sin omsättning inom lantbruksdäck, stärker sin position inom industridäck och erhåller nya positioner inom närliggande segment för specialdäck. CGS specialutvecklade polymerlösningar tillför nya intressanta positioner och stärker dessutom Trelleborg i flera av koncernens nuvarande affärsområden, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef för Trelleborg.

CGS omsatte förra året cirka 5,6 miljarder kronor och köpeskillingen anges till ungefär 10,9 miljarder kronor.

– Vi betraktar köpeskillingen som attraktiv mot bakgrund av de förväntade synergierna och den på sikt kommande återhämtningen på lantbruksmarknaden, säger Peter Nilsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078