23948sdkhjf

NCC säkrar trafikmiljö under cykellopp

När den andra upplagan av Velothon Stockholm startar 11 september är det än en gång NCC som står för trafiksäkerheten runt det 15,5 mil långa loppet.


NCC har god erfarenhet i att genomföra trafikplanering och trafikomläggningar och har även tillsammans med Ramirent nyligen utvecklat produkter för att kunna utföra avspärrningar med hög säkerhet – särskilt för cyklister, säger Lena Furuhovde, marknadschef på NCC Infra Services.

Företaget har utarbetat en rad olika tjänster som vart och ett eller tillsammans förbättrar trafiksäkerheten för både trafikanter och vägarbetare. Tjänsterna har samlats i ett koncept som kallas Via Safe, där kunderna kan välja den del eller de delar som passar det aktuella behovet.

I tjänsteutbudet finns det mesta från att upprätta trafikanordningsplaner och skaffa tillstånd hos myndigheter till etablering av avspärrningar och skyltar. Bland den säkerhetsutrustning som står till förfogande finns TMA-bilar, barriärer, trafiksignaler och farthinder. Den som behöver kan även få service i form av tillsyn, trafikvakt och trafiklots.

Utrustningen kan enkelt anpassas till såväl stora som små uppdrag på vägar och gator, och passar även väl i samband med exempelvis idrotts- eller motionsevenemang.

Årets Velothon utgår från Rålambshovsparken i Stockholm, genom Södertörn till Nynäshamn innan det återvänder till Rålambshovsparken igen. I NCC:s åtagande ingår inte bara avspärrningar som ska ge cyklisterna en trygg resa, väl avskild från annan trafik. Inför årets lopp har NCC dessutom tagit fram en app som ger en överblick över tävlingssträckan.

– Syftet med appen är att ge en överblick över loppets hela sträckning och tanken är att den ska vara en hjälp för funktionärer och övriga som är involverade i logistiken kring projektet, säger Camilla Nilsson, arbetsledare på NCC Via Safe och ansvarig för trafikavspärrningarna under dagen.

Förra året lockade loppet mer än 3 000 personer.

– I år hoppas vi på ännu fler deltagare, säger tävlingschefen Fredrik Kessiakoff.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065