23948sdkhjf

ME och Swecon samarbetar med Load up North

Load up North utökar sin satsning på utbildning och rekrytering, i samarbete med bland annat Swecon och Maskinentreprenörerna hoppas man locka tusen unga till årets mässa.

Load up North, entreprenadmässan som i år kommer att arrangeras i Boden, har redan från starten 2013 sett rekrytering som ett bärande inslag.

I fjol, då mässan gick i Fällfors, arrangerades en rekryteringssatsning riktad mot skogs- och entreprenadbranschen, totalt 550 elever deltog då och arrangörerna betraktar satsningen som så lyckad att man nu satsar ännu mer.

Tanken är att Load up North, tillsammans med Skoglig Samverkan i Norrbotten, BDX , Swecon anläggningsmaskiner, Kalix Naturbruksgymnasium och branschorganisation ME Maskinentreprenörerna gemensamt ska lyfta frågan på årets mässa, besökarna ska få gå en kunskapsslinga för att lära sig mer om de olika branscherna, de ska också få tävla och få provköra både simulator och riktiga maskiner.

– Allmänheten är också välkommen till vår kunskapsslinga, säger Ulf Sandström i ett pressmeddelande, han är ansvarig projektledare för rekryteringssatsningen.

Load up North räknar med att bussa in 700-800 niondeklassare, yrkesinriktade gymnasieskolor, högskolor och universitet, utöver detta räknar arrangörerna med flera hundra personer som kommer via Arbetsförmedlingen och olika utbildare.

Maskinentreprenörerna kommer att delta i satsningen.

– Rekrytering är en jättestor fråga för oss, säger Anita Öhrlund, regionchef för ME Nord, i ett pressmeddelande.

ME deltog även i fjol och Anita Öhrlund uppskattar att satsningen nu breddats med fler aktörer.

– Ju fler man är desto större genomslag får man.

Swecon Anläggningsmaskiner AB deltar i satsningen på Load Up North för att hitta servicetekniker.

– Vi tycker att det är ett bra initiativ från mässan. Det är väldigt bra att mässan har helhetsansvaret över logistik och praktikaliteter kring satsningen. Nu kan vi fokusera på att sälja in vad som är unikt med oss, säger Pernilla Pelizzoli, HR-konsult pSwecon Anläggningsmaskiner, i ett pressmeddelande.

– Det är på just branschmässor som den här typen av satsning kan vara särskilt effektiv eftersom chansen att träffa rätt personer är större då den riktar sig mot folk som har rätt kunskap och är intresserade av branschen. Att ha en styrd slinga är bra, eftersom vi då vet exakt hur många och vilka vi når ut till, säger hon.

Load up North arrangeras i Boden 31 augusti- 2 september.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.438