23948sdkhjf

Hitachi samlar produktion av minigrävare

Kraftigt ökad produktionskapacitet och betydligt kortare leveranstider för bland annat minigrävare är målet när Hitachi nu organiserar om produktionen i Nederländerna och etablerar en ny distributionscentral knuten till fabriken i Oosterhout.

Enligt företagsledningen har Hitachi ökat sin marknadsandel av minigrävare i Europa avsevärt under senare år. För att möta den ökande efterfrågan görs därför vissa strukturella förändringar i fabrikerna i Oosterhout och Amsterdam. Tanken är att fabriken i Oosterhout senast i april 2018 ska ska vara helt inriktad på tillverkning av minigrävare och andra grävmaskiner i storlekar upp till åtta ton. Det betyder bland annat att tillverkningen av ZX85 kommer att flyttas från Amsterdam. Motsatt väg går specialutrustning som rivningsaggregat, långgrävare och teleskoperande aggregat som i dag tillverkas i Oosterhout – en förändringsprocess som, enligt planerna, ska vara avslutad redan i år.

Företaget har redan pumpat in en hel del pengar i Oosterhoutanläggningen för att bland annat styra om produktionen mot så kallad lean manufacturing, alltså en process där alla faktorer som inte skapar värde för kunden elimineras.
– Det handlar framför allt om att öka produktiviteten för att möta en växande efterfrågan, säger Kazutoshi Yoshioka, produktionsdirektör för Hitachis europeiska verksamhet.
Tillsammans med den omorganisation som nu aviseras är företagsledningens bedömning att produktionskapaciteten ökar med ungefär 50 procent.
Genom att dessutom etablera en distributionscentral som ska arbeta nära Oosterhoutfabriken är tanken att även leveranstiderna ska kunna kortas avsevärt

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078