23948sdkhjf

Tyngre vikt på väg

39 ton i en offroad-miljö och 34 ton på väg utlovas med ny vagn, egenvikten är sju ton och den lagliga nyttolasten blir alltså 27 ton.

Ivarssons i Metsjö lanserar en ny variant av sin MetaQ 95, en sju ton tung vagn som fått över sex meters axelavstånd.

Detta ska enligt tillverkaren möjliggöra effektiva och lagliga transporter på väg upp till 27 tons lastvikt,  totalvikten utlovas vara 39 ton i en offroad-miljö och 34 ton på väg.

Modellen har fått namnet MetaQ 95L och enligt Ivarssons i Metsjö har den god framkomlighet, transportförmåga och flexibilitet tack vare den hydrauliska fjädringen med kommunicerande kärl som uppges möjliggöra 35 cm höjdreglering av ekipaget samt byte av flaket.

Enligt Ivarssons i Metsjö passar vagnen väl för transporter både på väg och i terräng i hastigheter av 40 och 50 km i timmen.

Vagnen ska kunna hantera Metsjös vanliga 9,5 meters flak till MetaQ 95 men också 30 Fots containrar för sjöfart.

Med den nya versionen av MetaQ 95 kan vi erbjuda en vagn med mycket hög laglig lastvikt på väg säger Anders Ivarsson.

– Vagnen passar väl för lantbrukare och entreprenörer som kör mycket på väg, både i 40 och 50 km i timmen. MetaQ 95L passar även för industrier och transporter i hamnområden i och med att den även kan lasta vanliga containrar och inte bara MetaQ flak.

Den främre axeln är styrande med 19 graders vinkel och låses hydrauliskt vid backning. Tippvinkeln är fortsatt 52 grader.

Kommentera en artikel (7)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109